026 / Intermediairdagen 2021

Schrijf u in voor dit kennisevenement

U kunt zich nu inschrijven voor de Intermediairdagen 2021, hét jaarlijkse gratis relatie- en kennisevenement van de Belastingdienst voor fiscaal dienstverleners. Vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus worden de Intermediairdagen ook dit jaar volledig digitaal gehouden.

Van 6 tot en met 10 december brengen we zo’n 20.000 fiscaal dienstverleners online in verbinding met experts van de Belastingdienst en andere overheidspartijen.

Tijdens de online Intermediairdagen (IMD) geeft de Belastingdienst fiscaal dienstverleners inzicht in de belangrijkste veranderingen van het nieuwe Belastingplan 2022. Dat doen we ruim voordat we starten met de reguliere communicatie voor burgers en bedrijven en voordat het nieuwe Belastingplan verschijnt. Zo zijn fiscaal dienstverleners voorbereid om hun klanten goed te kunnen adviseren.

Kennis delen

Het accent ligt ook dit jaar meer op kennisoverdracht dan op netwerken. De organisatie van de IMD vertrouwt erop dat de experts van de Belastingdienst de fiscaal dienstverleners ook online prima kunnen informeren over het Belastingplan.

Programma

Alle presentaties worden live uitgezonden. Via een live chat-mogelijkheid kunnen deelnemers met sprekers en standhouders in gesprek. Het programma is compacter omdat alles digitaal is, maar is zeker niet minder informatief, actueel en waardevol voor de doelgroep.

Inschrijven

Bent u lid van Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD) of Forum Salaris (FSA)? Dan ontvangt u automatisch een uitnodiging voor deelname aan dit gratis evenement.

Bent u geen lid van (1 van) deze fora? Om u in te schrijven voor de Intermediairdagen, moet u zich eerst registreren op Forum Fiscaal Dienstverleners of Forum Salaris. Na registratie ziet u in de menubalk het tabblad ‘Intermediairdagen 2021’. Hier kunt u zich inschrijven en vindt u een overzicht van het programma voor dit jaar.


Goed te weten, zeer informatief en zelf vind ik het een must om bij te wonen. Jaap

024 / Vraag op tijd btw terug uit andere EU-landen

Vraagt u btw terug in een ander EU-land via het portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen’ van de Belastingdienst? Doe uw aanvraag dan ruim voor de deadline van 30 september 2021. Zo zorgt u en de belastingdienst er samen voor dat u uw btw (op tijd) terugkrijgt.

Ondernemers die btw terugvragen uit andere EU-landen kunnen dat doen via de Nederlandse Belastingdienst. De Nederlandse belastingdienst zet dan uw aanvraag door naar de belastingdienst van de EU-landen waar u btw terugvraagt. Maar pas op: De uiterste datum voor deze aanvraag is 30 september 2021.

Overbelaste systemen

Als u te lang wacht met aanvragen kunt u geconfronteerd worden met overbelaste systemen. In eerdere jaren bleken veel ondernemers pas op de laatste dag een aanvraag in te dienen. Hierdoor raakte het portaal overbelast. Aanvragen raakten kwijt, of kwamen pas na 30 september bij ons binnen. Het gevolg was dat btw niet werd teruggegeven. EU-landen hoeven namelijk te laat binnengekomen verzoeken niet in behandeling te nemen!!

Vraag uw btw nu al terug

Om ervoor te zorgen dat dit u dit jaar deze calamiteit niet overkomt, adviseer ik u zo snel mogelijk uw btw-aanvraag te doen. Zo komen de aanvragen gespreid binnen en kan de belastingdienst deze op tijd doorzetten.

> Ga hier naar het portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen‘ om uw aanvraag te doen.

022 / Aangiftechecklist voor ondernemers

Doe soepel en snel aangifte voor de inkomstenbelasting.
Na deze 6 checks bent u als ondernemer helemaal klaar voor uw aangifte.

  • Check of u wel aangifte moet doen als ondernemer
  • Doet u zelf aangifte of besteedt u dat uit?
  • Check of u al inloggegevens hebt voor “Mijn Belastingdienst”
  • Controleer of uw administratie op orde is
  • Weet welke regelingen en aftrekposten er voor u zijn
  • Weet waar u extra op moet letten

Wilt u precies weten waar dit om gaat: u vindt deze checklist op de site van de belastingdienst. Altijd goed om geïnformeerd te zijn. Mocht u met mij hierover willen spreken, geen probleem, een email naar mij en we zetten een afspraak in de planning.