Boekhouden en software

Mijn eigen top 3 boekhoudprogramma’s

Daar ben ik gewoon duidelijk in, kort en bondig, geen sales-talk maar uit ervaring.

Ervaring van mij als boekhouder maar ook uit de reacties van klanten.


e-Boekhouden

Waarom e-Boekhouden?

Voor het gros van mijn klanten gebruik ik e-Boekhouden. Deze zeer toegankelijke software (die al 20 jaar bestaat) bespaart kosten en tijd met uw online administratie in vergelijking tot het handmatig bijhouden van uw boekhouding.
En men krijgt tegelijk meer inzicht in de kosten en opbrengsten van uw bedrijf door de plus onderdelen die zij verder bijgevoegd hebben. Dus bij het maken van de stap van papier naar elektronisch een goede keuze.

Wat kan je met e-Boekhouden?

Boekhouden, factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Daarnaast maakt u als klant van e-Boekhouden gebruik van “innovatieve” functies als automatische bankkoppelingen, scan & herken, mail & herken en een app voor op uw smartphone of tablet. Dus gewoon adequaat inzetbaar (en sluit goed aan tussen boekhouder en klant (mocht de klant dit zelf willen beheren vanuit zijn zijde).

Een ander fijn boekhoudpakket is Snelstart

Enkele voordelen van Snelstart online administratie:

  • Veilig opgeslagen in de Microsoft-database.
  • Wereldwijd te openen, ook op mobiel en tablet.
  • Accountant toegang geven tot je administratie.
  • Snel op je mobiel een factuur maken.
  • Facturen e-mailen vanuit SnelStart.
  • Automatische bankkoppeling met ING, Rabobank, ABN AMRO, Knab en Triodos.

Snelstart is een pakket wat een stap verder gaat dan het vorige, e-boekhouden. Zeer bruikbaar en wordt veel ingezet.

En dan is er nog… exact

Als het nog wat meer mag zijn, komt Exact in beeld. Dit van oorsprong in Nederland gestarte bedrijf richt zich op ondernemingen met minstens 5 werknemers en schrikt niet van complexiteit. Integendeel, de Exact Online software werd modulair opgebouwd met specifieke optie die je naar keuze kan toevoegen (zoals de module “Voorraadbeheer” of oplossingen voor bijvoorbeeld bouw- of transportbedrijven).

Maar ook het basis boekhoudpakket staat erg makkelijk online boekhouden toe, volledig in de Cloud. Hierdoor zijn niet enkel je cijfers steeds up-to-date, maar kan het bedrijf ook belangrijke updates doorvoeren zodra de wetgeving verandert. Het Exact boekhoudprogramma is een van de meest gebruikte opties in de Benelux.


Dus onder de streep…

Bekijk ze online even alle drie, lees goed de plus en min en… kijk naar de kosten. Staan die in verhouding met bedrijf, medewerkers, gemak en interne of externe boekhouder. Of gewoon ben je een beginner die eerst het allemaal moet gaan uitvinden. Kom je er niet uit met de keuze, mail me even dan geef ik je een persoonlijk advies.