024 / Vraag op tijd btw terug uit andere EU-landen

Vraagt u btw terug in een ander EU-land via het portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen’ van de Belastingdienst? Doe uw aanvraag dan ruim voor de deadline van 30 september 2021. Zo zorgt u en de belastingdienst er samen voor dat u uw btw (op tijd) terugkrijgt.

Ondernemers die btw terugvragen uit andere EU-landen kunnen dat doen via de Nederlandse Belastingdienst. De Nederlandse belastingdienst zet dan uw aanvraag door naar de belastingdienst van de EU-landen waar u btw terugvraagt. Maar pas op: De uiterste datum voor deze aanvraag is 30 september 2021.

Overbelaste systemen

Als u te lang wacht met aanvragen kunt u geconfronteerd worden met overbelaste systemen. In eerdere jaren bleken veel ondernemers pas op de laatste dag een aanvraag in te dienen. Hierdoor raakte het portaal overbelast. Aanvragen raakten kwijt, of kwamen pas na 30 september bij ons binnen. Het gevolg was dat btw niet werd teruggegeven. EU-landen hoeven namelijk te laat binnengekomen verzoeken niet in behandeling te nemen!!

Vraag uw btw nu al terug

Om ervoor te zorgen dat dit u dit jaar deze calamiteit niet overkomt, adviseer ik u zo snel mogelijk uw btw-aanvraag te doen. Zo komen de aanvragen gespreid binnen en kan de belastingdienst deze op tijd doorzetten.

> Ga hier naar het portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen‘ om uw aanvraag te doen.