043 / Nieuws in het kort

Bronbelasting, werkkostenregeling en Wolters Kluwer stopt met Avanzer

Bronbelasting is een ondergeschoven kindje. Alleen goede assistent-accountants en boekhouders weten hier raad mee. In een artikel van MKB Servicedesk staat goed beschreven hoe de bronbelasting uitgevoerd dient te worden tijdens het boekjaar maar ook na opstellen van de jaarcijfers.

ik verwijs hiervoor naar de blog van Raphael Klees op de site van MKB Servicedesk Wat is bronbelasting? – MKB Servicedesk

Raphael geeft ook alvast aan dat de Wet bronbelasting 2021 per 1-1-2024 wordt gewijzigd. Lees dit vooral goed door!

Werkkostenregeling (WKR)

Jelle Bos schijft in zijn blog op de site van MKB Servicedesk (Werkkostenregeling: welke kosten vallen daaronder? – MKB Servicedesk) over de WKR wat er wel en wat er niet onder deze WKR valt; alle onderdelen worden onder de loep genomen.

Nieuw onderdeel is het thuiswerken. Een hele goede tip van Jelle is om begin van het jaar het bedrag van de vrije ruimte bij te houden en alle kosten die hieronder vallen te administreren; wellicht hou je iets over aan het eind van het jaar om je personeel iets extra’s te geven.

Wolters Kluwer stopt met zijn aangifteprogramma (“Avanzer”)

Misschien ben je als boekhouder nog bezig te zoeken naar een alternatief. Wolters Kluwer geeft als alternatief Exact Online Fiscaal aan maar er zijn veel alternatieven.

Zie hieronder welke en veel succes met het maken van je keuze (voor het einde van 2022!):

  • Nextens van Elsevier
  • Fiscaal Online
  • AFAS Profit Fiscaal
  • Caseware
  • Skillsource
  • Tecknow
  • Visionplanner

Volgende keer meer info.

Heeft u zelf onderwerpen waarover u meer wilt weten of waar u denkt dat ze nuttig kunnen zijn voor u of uw boekhouder: stuur me een email en ik kom daar snel op terug.